Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (2024)

Top 10 activiteiten bij mooi weer

| Bezoek De Langstraat

Is het lekker droog en wellicht ook (een beetje) zonnig? Dan zijn buitenactiviteiten natuurlijk het eerste waar je aan denkt. In regio De Langstraat is het aanbod enorm. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een top 10 activiteiten bij mooi weer samengesteld.

Activiteiten in De Langstraat

In Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Heusden en omstreken vind je talloze fijne plekken in de natuur die je kunt ontdekken, fietsroutes, wandelroutes en een groot scala aan andere buitenactiviteiten voor jong en oud. Voor welke activiteit(en) ga jij?

  • 1. De grootste (stuif)zandbak van Brabant

    1. De grootste (stuif)zandbak van Brabant

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (1)

    Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De Brabantse Sahara. Dit enorme gebied bevat bos, zandvlaktes, waterpartijen, heidevelden en meer. Ga wandelen, fietsen, paardrijden, bouw een hut en vooral: geniet. Bij een van de vele horecagelegenheden rondom het gebied kun je ontspannen met heerlijke versnaperingen. Denk bijvoorbeeld aan De Rustende Jager (Biezenmortel), De Galgenwiel (Waalwijk), De Financiën (Loon op Zand) of Herberg de Drie Linden (Drunen).

    Ontdek de Loonse en Drunense Duinen

  • 2. Huis ter Heide: landgoed, jachthuis en Schotse Hooglanders

    2. Huis ter Heide: landgoed, jachthuis en Schotse Hooglanders

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (2)

    In De Moer, gemeente Loon op Zand, kun je fantastisch wandelen of fietsen door het bos, de vennen en landbouwpercelen van Huis ter Heide. Kom oog in oog te staan met de langharige Schotse Hooglanders of spot de vele soorten (water)vogels vanaf het vlonderpad en word één met de natuur.

    Meer over Huis ter Heide

  • 3. Bloemenpracht van het Vlijmens Ven

    3. Bloemenpracht van het Vlijmens Ven

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (3)

    Dit natuurgebied is onderdeel van een groter moerassig gebied waar ook De Moerputten en de Bossche Broek toe behoren. Het gebied wordt gebruikt als overlaatgebied om overstromingen te voorkomen. Wanneer het niet vol water staat vind je in deze weidse graslanden de meest prachtige bloemen, bijen en vlinders. Ontdek dit gebied met een wandelroute. Halverwege kom je langs Restaurant Emmamolen waar je kunt genieten van een drankje en een hapje op het terras voordat je weer door gaat. Of geniet van verfrissend ijsje van in Vlijmen.

    Download wandelroute Vlijmens Ven

  • 4. Wandelen in Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Heusden

    4. Wandelen in Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Heusden

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (4)

    De Langstraat is een walhalla voor liefhebbers van wandelen. Zowel voor jong als oud(er) is er een ruim aanbod aan vooraf uitgestippelde routes. Leuk met de kinderen zijn bijvoorbeeld de speurtocht in Heusden, spreekwoordenroutes in Waalwijk, Kaatsheuvel en Heusden of de Vossenstreken route.

    Voor volwassen en de geoefende wandelaar vind je ruim 30 wandeltochten op de website: van routes van 1,5 km tot wandelroutes van maar liefst 58km. Kies iets leuks, ga op pad en geniet van een dag vol ontspanning en avontuur.

    Kies jouw wandelroute

  • 5. Fietsen in Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Heusden

    5. Fietsen in Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Heusden

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (5)

    Met de (elektrische) fiets kom je al gauw een stuk verder dan te voet. Ontdek een van de steden of dorpen, de hele gemeente Waalwijk, Loon op Zand of Heusden, of zelfs de gehele regio. Met uitgestippelde fietsroutes tot wel 66km leer je de natuur, geschiedenis en dorpen in de omgeving kennen. Ga je liever zelf op ontdekkingstocht? Gebruik dan de fietsknooppunten of stel je eigen fietsroute samen door routes op onze website te combineren. Veel fietsplezier!

    Naar alle fietsroutes

  • 6. Bootje varen in Heusden

    6. Bootje varen in Heusden

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (6)

    Is het niet heerlijk om op een warme zomerdag een bootje te huren en te gaan varen rondom Heusden? Lekker de blote voetjes in het water laten bungelen en picknicken op de boot. Een en al gezelligheid! Houd je ervan wat actiever bezig te zijn, dan kun je natuurlijk ook op een SUP-board stappen. Of kies juist voor een volledig verzorgde rondvaart. Je kunt terecht bij Boei35 en Rondvaart Wiljo in Heusden.

    Ga het water op

  • 7. Wandelen met Alpaca’s

    7. Wandelen met Alpaca’s

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (7)

    Een absolute hit is het wandelen met alpaca’s bij De Smulhoeve in Kaatsheuvel. Je krijgt je eigen alpacavriendje mee voor een rondje rondom de weilanden. De alpaca’s vinden het heerlijk om te wandelen, en ze zijn dol op de alpacabrokjes die je meekrijgt om je wandelmaatje onderweg extra te verwennen. Deze grappige activiteit levert gegarandeerd hilarische foto’s op en zal in ieders herinnering gegrift worden!

    Naar De Smulhoeve

  • 8. Rondleiding (met gids) door Waalwijk of Heusden

    8. Rondleiding (met gids) door Waalwijk of Heusden

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (8)

    Ben je op zoek naar iets meer cultuur? Wat dacht je dan van een rondleiding (met gids) door Waalwijk of Heusden? In Waalwijk heb je de keuze tussen een stadswandeling en een architectuurwandeling. De stadwandeling neemt je mee langs vele bezienswaardige en historische plekken. Tijdens de architectuurwandeling zal de gids je verrassen met zowel grote context als het architecturale detail.
    Ook in Heusden heb je keuze uit diverse wandelingen. Iedere zondag om 14:30 uur vertrekt een gids voor een rondleiding door Heusden Vesting. Sluit gezellig aan! De rondleiding start bij het Toeristisch Informatiepunt Heusden. Daarnaast kunnen groepen een gevelstenenwandeling, stadswandeling en vestingwandeling boeken. Of wat dacht je van de Klepperman wandeling, waarin de geheimen van de Klepperman (de vroegere nachtwacht en dorpsomproeper) worden onthuld.

    Bekijk de rondleidingen

  • 9. Terrassen

    9. Terrassen

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (9)

    Op zonnige dagen mag een drankje op een van de vele terrassen in de regio uiteraard niet ontbreken. Kies jij voor een terras in het centrum van Loon op Zand, Kaatsheuvel, Waalwijk, Drunen of Heusden? Of geniet je liever in de natuur van een verkoelend drankje terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in de speeltuin? Het kan hier allemaal!

    Vind jouw ideale terras

  • 10. Kamperen

    10. Kamperen

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (10)

    Het ultieme buitengevoel krijg je wanneer je gaat kamperen. Of je nu kiest voor avontuurlijk, ontspannen of pure luxe: in De Langstraat is voor iedereen het passende kampeeravontuur te beleven. Geniet bijvoorbeeld van de rust op mini-camping Le Silence, huur een camperbusje van Vintage Touren en ga daarmee op pad. Zet je caravan neer op de Camperplaats bij Heusden Vesting of kies met je gezin voor een gezellig vakantiepark als Europarcs Kaatsheuvel of Marvilla Parks.

    Overnachten in De Langstraat

  • Zit in iets anders?

    Zit in iets anders?

    Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (11)

    Is het even niet zulk mooi weer of is het je juist té warm en ben je op zoek naar een binnen activiteit? Bekijk dan eens onze blog over de top 10 binnen activiteiten in De Langstraat.

    Binnen activiteiten

Top 10: doen bij mooi weer in De Langstraat (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6514

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.