Top 10 activiteiten bij slecht weer (2024)

| Bezoek De Langstraat

Ken je dat? Je hebt een heerlijk dagje in de buitenlucht gepland en dan zie je opeens dat de weersvoorspellingen zijn veranderd: er wordt veel regel voorspeld. Daar gaan je mooie plannen! Geen zorgen, in Regio De Langstraat is er zowel bij goed als bij minder goed weer altijd voldoende te beleven

Activiteiten in De Langstraat

In Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Heusden zijn talloze leuke binnen activiteiten te vinden. Dus of het nu hard of zachtjes regent, het is geen reden om thuis te blijven zitten. Ga op pad en bezoek eens een museum of kunstgalerij. Spendeer je middag in een knus café. Of ga trampolinespringen of bowlen. Het kan allemaal!​

Waalwijk is van alle markten thuis

Je kunt hier de rijke cultuur en geschiedenis van leer en schoenen ontdekken, genieten van diverse activiteiten voor jong en oud en heerlijk uit eten in de lokale restaurants. Waalwijk biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen! Wat is er te doen in Waalwijk:

  • 1. Museum het Schoenenkwartier: meer dan kijken en leren

    1. Museum het Schoenenkwartier: meer dan kijken en leren

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (1)

    Schoenen zijn een essentieel onderdeel van onze identiteit, ongeacht leeftijd, achtergrond of sociale status. Ze vertellen verhalen en zetten je aan het denken over jouw schoeisel: waar komt het vandaan en hoe kan het duurzaam gemaakt worden? Het museum beschikt over een uitgebreide collectie. Ook vind je hier het Schoenenlab waar alle functies van het Schoenenkwartier samenkomen: podium, werkplaats, studiecentrum én laboratorium.

    Tip: blijft het toch droog? Er is een superleuke en leerzame fietsrouteontwikkeld die je meeneemt van het verleden tot heden van de schoenen- en leerindustrie.Deze start en eindigt bij het Schoenenkwartier, waar ook het routeboekje gratis te verkrijgen is. Bekijk de digitale route hier.

    Meer over Schoenenkwartier

  • 2. Beleef Cultuur en Geschiedenis in Het Huis van Waalwijk

    2. Beleef Cultuur en Geschiedenis in Het Huis van Waalwijk

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (2)

    Maak kennis met het Huis van Waalwijk, een bijzondere plek waar historie, architectuur, kunst en ontmoeten samenkomen. Dit voormalige stadhuis is een imposant Rijksmonument naar ontwerp van de architect Kropholler. Het prachtige trapgevelgebouw zit boordevol symboliek die verwijst naar de rijke geschiedenis van de leder- en schoenindustrie in de regio, zoals de zandstenen koe en os op het bordes bij de hoofdingang – deze details geven een unieke inkijk in het erfgoed van Waalwijk.

    Meer over het Huis van Waalwijk

  • 3. Ontdek de statige Sint Jan de Doperkerk

    3. Ontdek de statige Sint Jan de Doperkerk

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (3)

    Wat dacht je van een rondleiding in de imposante Sint Jan de Doperkerk? Deze grootste neo-byzantijnse kerk van Nederland trekt al van verre de aandacht met haar 19 schitterende koperen koepels en minaretachtige toren. Van binnen is de Sint Jan de Doperkerk minstens zo indrukwekkend. Laat je betoveren door de prachtige architectuur en rijke decoraties die deze kerk zo bijzonder maken. De toegang is gratis. Tegen betaling kan gebruik worden gemaakt van de audiotour en ook groepsrondleidingen met een gids zijn op aanvraag mogelijk.

    Meer over Sint Jan de Doperkerk

  • 4. Actief uitje bij ‘t Bourgondisch Hof & Glow Golf Waalwijk

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (4)

    Bij ’t Bourgondisch Hof ben je aan het goede adres wanneer je zin hebt in iets actiefs of een spelelement. Je kunt hier namelijk bowlen, een glow-in-the-dark minigolfbaan van 15 holes met muziekthema lopen, compleet uit je dak gaan in de Private Karaoke Bar, een potje poolbiljart spelen of darten. Ook voor een borrel met hapje of uitgebreid en onbeperkt tafelgrillen kun je hier terecht. Spelen en genieten!

    Meer over 't Bourgondisch Hof

  • 6. Uit eten in Waalwijk

    6. Uit eten in Waalwijk

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (5)

    Lekker uit eten in Waalwijk bij regenachtig weer is altijd een goed idee. Zowel binnen als buiten het centrum van Waalwijk vind je een enorm aanbod aan restaurants, eetcafés en borrelgelegenheden. Wat dacht je bijvoorbeeld vanDe Galgenwiel, De Gulle Lach of Stadsbrouwerij Sint Crispijn.

    Bekijk alle eetgelegenheden

Gemeente Heusden is heerlijk divers

Van de pracht en praal in middeleeuwse vestingstad Heusden tot interactieve games in Vlijmen en de leukste restaurants. Ontdek wat er te doen is in Heusden:

  • 6. Een historisch juweel: Het Gouverneurshuis

    6. Een historisch juweel: Het Gouverneurshuis

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (6)

    Ontdek dit pareltje in Heusden Vesting: Het Gouverneurshuis is een indrukwekkend gebouw en herbergt een verrassend museum dat het verhaal van Heusden vertelt. Daarnaast bieden zij een divers cultureel programma én is het de perfecte plek voor een heerlijke lunch. Mis deze unieke ervaring niet en laat je verrassen door de rijke geschiedenis en cultuur.

    Meer over het Gouverneurshuis

  • 7. Eat, play, drink bij De Hoge Heide

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (7)

    Voor wie van spelletjes houdt is De Hoge Heide in Vlijmen een ideale locatie. Duik in de wereld van interactieve spellen voor een unieke ervaring: speel een portje interactieve darts, bowling of neem plaats aan de sjoelbar. Ook kun je hier terecht voor borrelbites, een grillarrangement en een veelzijdig drankassortiment. Een plek voor eindeloos plezier!

  • 8. Uit eten in Heusden

    8. Uit eten in Heusden

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (8)

    Vestingstad Heusden is maar klein, maar het aanbod aan restaurants en eetcafés is enorm. Een kleine greep uit het culinaire aanbod in de vesting en net daarbuiten:Brasserie Ons Gheluk,’t Wapen van Heusden,Boei35,Restaurant Emmamolen (Nieuwkuijk) enPannekoekenhuis D’n Berepot (Vlijmen). Eet smakelijk!

    Bekijk alle restaurants

Loon op Zand doet niet bij iedereen altijd direct een belletje rinkelen...

Maar Kaatsheuvel vaak wel, want daar vind je natuurlijk Nederlands bekendste attractiepark. Los daarvan vind je in de gemeente genoeg andere leuke dingen om te doen. Wat is er te doen in Loon op Zand:

  • 9. Uit eten in Loon op Zand

    9. Uit eten in Loon op Zand

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (9)

    Wat dacht je van lekker borrelen, lunchen of dineren bij een van de vele horecagelegenheden? Met of zonder activiteiten. Met of zonder kinderen. De keuze is aan jou. Breng bijvoorbeeld een bezoek aanUitspanning ’t Blauwe Schaap,Café Brasserie De Kiosk ofDe Financiën.

    Bekijk alle eetgelegenheden

  • 10. Efteling

    10. Efteling

    Top 10 activiteiten bij slecht weer (10)

    Natuurlijk kan de Efteling niet missen in dit lijstje. Weer of geen weer, de Efteling is altijd een magische plek. Dus houd paraplu boven je hoofd en ga deze wereld vol wonderen ontdekken!

    Meer over Efteling

Er is meer…

Natuurlijk is dit nog lang niet alles. Zo kun je bijvoorbeeld uitgebreid shoppen in de regio. In onze blog over winkelen in Waalwijk en Heusden lees je er meer over. Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand, Kaatsheuvel, De Moer, Heusden, Drunen, Vlijmen, Nieuwkuijk en omstreken?

Parkeren

Als het regent is de kans groot dat je toch even de auto pakt. We hebben alle info over bereikbaarheid en parkeerplaatsen in de regio voor je verzameld. Bekijk het hier.

Top 10 activiteiten bij slecht weer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6512

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.